جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۳
۵۳

۵ سکانس از حاشیه‌سازی‌ احمدی‌نژاد/ از هاله نور تا بگم بگم

شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۵۵
کد مطلب: 302231
رییس‌جمهور پرکار، رییس‌جمهور مردمی، رییس‌جمهور ساده‌زیست و.... ؛ همه این‌ها به جای خود، اما گاهی حاشیه‌ها آن‌قدر پررنگ شدند که بعضاً این ویژگی‌ها را تحت‌الشعاع خود قرار دادند.
۵ سکانس از حاشیه‌سازی‌ احمدی‌نژاد/ از هاله نور تا بگم بگم
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، کمتر از یک هفته دیگر به پایان دولت احمدی‌نژاد مانده است، اما با این حال هیچ‌کس نمی‌تواند تضمین کند که در این یک هفته اتفاق خاصی نیافتد و دولت با یک اقدام جنجالی دیگر خبرساز نشود.

بی‌تردید این هم از دولت احمدی‌نژاد بر می‌آید که کماکان گوش‌ها را تیز نگاه دارد و چشم‌ها را منتظر که مبادا "خبر تازه‌ای در راه باشد" و مردم، از نمایندگان مجلس گرفته تا کاسب و بازاری و کارمند و دلالان ارز از آن بی‌خبر بمانند.

دولتی که علاوه بر پرکاری و تلاش قابل توجه، قطعا یکی از ویژگی‌هایش را نیز باید "حاشیه‌سازی" دانست. حاشیه‌هایی که بخشی از آن‌ها تا مدت‌ها از حافظه تاریخی مردم ایران پاک نخواهد شد و سال‌های سال دهان به دهان خواهند گشت.

این ویژگی‌ البته مختص دولت احمدی‌نژاد نیست. هنوز هستند کسانی که سال‌های "تعدیل اقتصادی" دولت سازندگی را به یاد دارند. طرحی که با ایجاد تورم گسترده در برخی اقلام مصرفی و خوراکی مردم، اعتراض مردم را برانگیخت و منجر به اعتراضات مشهد و اسلامشهر شد و سرانجام نیز با دستور صریح مقام معظم رهبری متوقف شد.

در این زمینه، اما جاده‌صاف کن حاشیه‌سازی‌های دولتی را باید دولت اصلاحات دانست. دولتی که به تعبیر خود خاتمی، هر ۹ روز یک بحران را تجربه کرد و امروز پس از گذشت سالیانی از آن روزها معلوم شده است که همه آن بحران‌ها در حقیقت "هر نه روز یک حاشیه" خودساخته بود که چه بسا ویران‌کننده‌تر و مخرب‌تر از دولت احمدی‌نژاد اتفاق می‌افتاد.

لوایح دوقلو، جنجال قتل‌های زنجیره‌ای، کوی دانشگاه همه و همه از مواردی بود که در دولت خاتمی اتفاق افتاد با این فرق که حاشیه‌های دولت احمدی‌نژاد اگر حداقل سال‌ها بعد مایه خنده مردم را فراهم آورد، حاشیه‌های دولت اصلاحات هنوز هم بعد از سال‌ها برای آن‌ها که دیده‌اند یادآور فضای رعب و وحشت و اضطراب است.

مردم سال ۸۴ نیز مثل این روزها، هر صبح هنگام رفتن به محل کسب وکار، با نگرانی دم دکه روزنامه‌فروشی‌ها توقف می‌کردند و تیتر روزنامه‌ها را نگاهی گذرا می‌انداختند تا مبادا "خبر تازه‌ای در راه باشد" و آن‌ها بی‌خبر مانده‌ باشند. و همین‌طور بود که احمدی‌نژاد بلافاصله پس از انتخابش نامه‌ای نوشت و تلویحا از رییس دولت هشتم خواست به همکارانش بگوید کم‌کم "غلاف" کنند.

و امروز که همکاران رییس‌جمهور منتخب از احمدی‌نژاد همین را می‌خواهند، ای کاش همه این حاشیه‌سازی ها و عاقبتش را با خود مرور کرده باشند.

آنچه در پی می‌آید مرور پنج جنجال تاریخی هشت‌سال زمام‌داری احمدی‌نژاد است که پیش از او سابقه نداشت و شاید تا سال‌ها بعد نیز نتوان مشابهش را یافت.

۱. "هاله نور"؛ چراغ اولی که احمدی‌نژاد روشن کرد

هاله نور معروف احمدی‌نژاد را شاید بتوان از نخستین حاشیه‌سازی های وی دانست.

حدود سه ماه از ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد می‌گذرد. چند روزی است که رییس‌جمهور جوان ایران از اولین سفرش به سازمان ملل متحد در آمریکا برگشته است. او سفری به شهر قم می‌کند تا با روحانیون و مراجع این شهر دیداری داشته باشد و گزارشی از سفر خود را به آنان ارائه کند.

رئیس‌جمهور به دفتر آیت‌الله جوادی آملی می‌رود، اما سخنان او نزد ایشان برای ماه‌ها جنجال‌ساز می‌شود.

رییس‌جمهور در این دیدار خطاب به آیت‌الله جوادی آملی می‌گوید "من روز آخری که سخنرانی کردم، تقریبا همه سران بودند. یکی از همان جمع به من گفت: «وقتی تو شروع کردی «بسم‌ا...» و «اللهم» را گفتی، من دیدم یک نوری آمد، تو را احاطه کرد و تو رفتی در یک حصن و حصاری... تا آخر»؛ ... فضا یک دفعه عوض شد و همه حدود بیست‌وهفت، هشت دقیقه تمام، این سران مژه نزدند. این‌که می‌گم مژه نزدند، غلو نمی‌کنم. اغراق نیست، چون نگاه می‌کردم، همه سران مبهوت مانده بودند. انگار یک دستی همه آنان را گرفته بود، آنجا نشانده بود..."

پاسخ آیت‌الله جوادی آملی به این سخنان احمدی‌نژاد، شنیدنی است. وی در این جلسه خطاب به احمدی‌نژاد می‌گوید: "حتی فریب دادن حیوان هم در اسلام مذموم است، چه برسد به فریب دادن انسان‌ها."

ماجرای هاله نور و حاشیه‌های پیرامونش، آن‌قدر دامنه‌دار شد که چهار سال بعد به مناظرات انتخاباتی نیز کشیده شد. جالب آنکه علی رغم اینکه از این جلسه فیلمبرداری شده بود و فیلم آن نیز در دسترس عموم بود، احمدی نژاد هر بار قاطع تر از قبل آن را تکذیب می‌کرد. کار به آنجا رسید که غلامحسین الهام، که خود نیز در جلسه حضور داشت، اعلام کرد که چنین چیزی نشنیده و هاله نور و مسائلی شبیه به این ساختگی و حقه تصویری است.

اما دفتر آیت‌الله جوادی آملی، در بحبوحه رقابت انتخاباتی سال ۸۸ صحت را تایید کرد.

۲. معاون اولی مشایی؛ حکم رهبری؛ اعتراض و برکناری وزرا و...

نخستین روزهای انتخاب دوباره احمدی‌نژاد برای ریاست‌جمهوری دهم است. هیئت دولت به خراسان رضوی سفر کرده است که محمود احمدی‌نژاد اسفندیار رحیم مشایی را برای هفته‌های پایانی عمر دولت نهم به عنوان معاون اول خود تعیین می‌کند.

از قول مشایی ماجرا را این‌گونه روایت کرده‌اند: "من در بیرون جلسه داشتم یکی از آقایان را که قرار بود مسئولیتی بگیرد و به قول خودمان یه‌کم ناز می‌کرد توجیه می‌کردم که این کار، کار مهم و خوبی است، شما بپذیر. اومدم تو دیدم مرا نگاه کردند و خندیدند و تبریک گفتند. گفتم چی شد؟ گفتند آقای احمدی‌نژاد در جلسه اعلام کرد شما معاون اول هستید."

وی تاکید می‌کند که "احمدی‌نژاد پیش‌تر موضوع را به من گفته بود".

این انتخاب با مخالفت‌های فراوانی در طیف مخالفان و حتی برخی از حامیان احمدی‌نژاد روبرو شد. کم کم شایعه مخالفت رهبر انقلاب با این انتصاب نیز دهان به دهان می‌گشت و همین امر، دامنه مخالفت‌ها را گسترده‌تر کرد.

روز سی‌ام تیر ماه بود که مجتبی رحماندوست که آن زمان مشاور رئیس جمهور بود ابلاغ نامه رهبری برای عزل مشایی به رئیس جمهور را تأیید کرد. و همین تایید کافی بود که موضوع نامه مقام معظم رهبری به احمدی‌نژاد برای لغو معاون اولی مشایی جدی‌تر شود.

احمدی‌نژاد همین روز در جمع خبرنگاران برکناری یا استعفای مشایی را رد کرد. وی اشاره کرد که مشایی پیش‌تر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی بوده است و معاون‌اول که «دستیار رئیس جمهور» است نسبت به ریاست سازمان میراث فرهنگی اختیارات کم‌تری دارد.

یک روز بعد محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس از دستور معظم له برای برکناری مشایی خبر داد. آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی از مراجع تقلید، تصدی معاون اولی وی را نامشروع اعلام کرد. آیت‌الله خاتمی نماینده مجلس خبرگان و امام جمعه تهران نیز برکناری مشایی را آزمون ولایتمداری احمدی‌نژاد خواند.

با این حال احمدی‌نژاد و مشایی در روزهای بعد بر تصمیم خود پافشاری کردند. پس از خودداری احمدی‌نژاد از اجرای دستور رهبری، روز یک مرداد اعتراضاتی در جلسه هیئت دولت نیز ایجاد شد و پس از آنکه احمدی‌نژاد اداره جلسه را به مشایی سپرد، وزرا در اقدامی هماهنگ جلسه دولت را ترک کردند. دو تن از وزرایی که گفته می‌شد جلسه را ترک کرده‌اند، چندی بعد برکنار شدند.

مجتبی رحماندوست که در آن روزها سمت مشاورت رییس‌جمهور را بر عهده داشت، ماجرا را این‌گونه روایت می‌کند:

"صبح چهارشنبه جلسه هیئت دولت به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد. قرار بود نیمه دوم جلسه با ریاست معاون اول برگزار شود. مشایی هم که در جلسه اول در جای معاون اول نشسته بود منتظر ریاست بخش دوم جلسه بود. آقای اژه ای وزیر اطلاعات در پایان جلسه اول اعلام کردند من خبر دارم که این نامه صادر شده و این فرد نباید معاون اول باشد.

در همین حین در فاصله بین دو جلسه هیئت دولت،‌ اکثر اعضای کابینه با هم در جلسه ای سرپایی تصمیم گرفتند که باید جلسه دولت را ترک کنند. مشایی در آن ساعت در دفتر معاون اول رئیس جمهور نشسته بود که این دفتر نزدیکترین مکان به دفتر جلسات هیئت دولت است. برخی افراد به وی خبر رساندند که در جلسه دوم شرکت نکن که اگر بیایی ممکن است برخی جلسه را ترک کنند و در آن روز جلسه تشکیل نشد."

سرانجام در روز جمعه ۲ مرداد ۱۳۸۸ دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی، متن دستور رهبری خطاب به احمدی‌نژاد در مورد لزوم برکناری رحیم مشایی از سمت معاونت اول رئیس جمهور را منتشر کرد. این نامه تاریخ ۲۷ تیرماه را دارد و شش روز پیش از انتشار به احمدی‌نژاد ابلاغ شده بود. این در حالی است که احمدی‌نژاد در ۳۰ تیر، یعنی سه روز پس از صدور دستور رهبری، گفته بود که مشایی در سمت معاون اول رئیس جمهور به خدمات خود ادامه می‌دهد. ساعاتی بعد از اعلام رسمی این دستور، مجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد رئیس‌جمهور از قول مشایی گفت که او مطیع امر رهبر است و خود را معاون اول رئیس‌جمهور نمی‌داند.

مشایی همان روز استعفا داد و فردای آن روز احمدی‌نژاد در نامه‌ای "با استناد به اصل ۵۳ قانون اساسی"، انتصاب مشایی را لغو کرد.

۳. خانه‌نشینی یازده روزه و ....

۲۸ فرودین سال ۹۰ است که خبر می‌رسد حیدر مصلحی وزیر اطلاعات استعفا داده است. استعفایی که مورد موافقت احمدی‌نژاد قرار گرفته است.

در محافل سیاسی کشور این‌گونه شایع شده است که استعفای وزیر اطلاعات ایران با فشار احمدی‌نژاد صورت گرفته و او مجبور به کناره‌گیری شده است.

این استعفا و موافقت رئیس جمهور با آن رسما مورد مخالفت رهبر معظم انقلاب قرار می‌گیرد و معظم‌له با حکم حکومتی، وزیر اطلاعات را در مقام خود ابقا می‌کند. خبر مخالفت مقام معظم رهبری با برکناری مصلحی در اقدامی بی‌سابقه از سوی خبرگزاری رسمی دولت یک «سناریو» علیه دولت محمود احمدی‌نژاد توصیف می‌شود و سرانجام با ۱۴ ساعت تاخیر حاضر می‌شود که خبر را روی خط بفرستد.

مدیران ایرنا در توجیه دلیل تاخیرشان در تایید خبر مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با استعفای حیدر مصلحی "بررسی کامل صحت و سقم" این خبر را عنوان می‌کنند.

برخی شنیده‌ها حاکی از آن است که در پی عزل یکی از معاونان وزارت اطلاعات از سوی مصلحی، محمود احمدی‌نژاد با این تصمیم وزیر خود مخالفت کرده و خواستار ابقای معاون وی شده است و پافشاری مصلحی بر عزل وی در ‌‌نهایت منجر به "عزل" خود وزیر شده است.

هویت معاون مذکور زمانی آشکار می‌شود که روزنامه ایران خبر می‌دهد: "حسین عبداللهی" یکی از معاونان وزارت اطلاعات و رئیس ستاد این وزارتخانه از سمت خود کنار گذاشته شده است.

گفته می‌شود وی از طرفداران پروپاقرص مشایی است. روزنامه ایران اما تاکید می‌کند که عبداللهی "از نیروهای باتجربه و دیرپای وزارت اطلاعات" و "یکی از طرفداران تفکر انقلابی و ارزشی رئیس‌جمهوری" است. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که قرار بوده پروژه‌ای با محوریت حمایت از مشایی در انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی در این وزارتخانه شکل بگیرد.

آنچه از مجموع اخبار آن‌روزها برمی‌آید، احمدی‌نژاد می‌کوشد تا به هر طریق ممکن نظر رهبری را تغییر دهد، اما حکم حکومتی رهبری صادر می‌شود و مصلحی به وزارتخانه اطلاعات باز می‌گردد.

مجموعه این اتفاق‌ها غیبت احمدی‌نژاد از جلسات هیئت دولت و تعطیلی تمامی فعالیت‌ها و برنامه‌هایش برای ۱۱ روز را در پی دارد.

آیت الله یزدی از جمله افرادی است که در جریان ۱۱ روز خانه نشینی به دیدار محمود احمدی نژاد رفته است.

وی دیدار "خاص" خود با محمود احمدی‌نژاد را این‌گونه توصیف می‌کند:

"برای رئیس جمهور توضیح دادم که سیستم حاکمیت ولایت فقیه این است که وقتی ولی امر حرفی را زد باید خواند و عمل کرد. ... آقای دکتر من واقعاً نگران هستم. شما خدمات زیادی به این کشور داشته اید و پرتلاش بوده و هستید، نگرانم که ختم این پرونده با رو در رویی و درگیری با رهبری ختم شود. این واقعا شایسته نیست و حیف خدمات شماست.

در اواخر صحبت هایمان بود که من گفتم: «خدا میداند که من آمده ام برای رضای خدا مشکلی حل شود و هیچ قصد و غرضی ندارم شما به من جواب بده. نگران هستم.» دائماً این عبارت را تکرار کردم.

ایشان نهایتاً گفتند: «شما نگران نباشید. من خودم با آقا صحبت میکنم و موضوع را حل میکنیم.» گفتم: «چگونه حل میکنی؟» گفت: "نهایتا منتهی میشود به اینکه آقای مصلحی استعفا میکند و نفر دیگری می آید و بالاخره به شکلی کنار می آییم" من واقعاً مایوس شده بودم از این صحبت ها. زیرا می دیدم به جایی نمی رسد. خداحافظی کردم و ایشان هم خیلی احترام گذاشتند. احساس کردم که هیچ تغییری در او ایجاد نشده است.

خانه نشینی یازده روزه احمدی‌نژاد، ضربه سنگینی به جایگاه او نزد هوادارانش وارد کرد و جایگاه سیاسی او به حدی متزلزل شد که حتی زمزمه‌هایی مبنی بر طرح عدم کفایت سیاسی وی نیز در مجلس مطرح شد.

۴. "بگم،بگم" + فیلم در جلسه استیضاح

بهمن ماه سال ۹۱ به نیمه رسیده است و جلسه علنی مجلس با دستور کار استیضاح شیخ‌الاسلام وزیر کار در جریان است. نمایندگان مجلس البته به خود شیخ الاسلام انتقادی ندارند و به خاطر انتصاب مرتضوی از سوی وی – و البته به دستور و پافشاری احمدی‌نژاد – دست به این کار زده‌اند.

احمدی‌نژاد با چهره‌ای برافروخته در ردیف جلوی مجلس نشسته است و ناظر روند استیضاح است. نوبت به سخنان وی که می‌رسد، جنجالی بزرگ رقم می‌خورد. رئیس‌جمهور ایران در یک جلسه علنی مجلس، یک نوار تصویری پخش می‌کند که فاضل لاریجانی، برادر کوچک رئیس مجلس، در دفتر سعید مرتضوی از او درخواست امتیازات و رانت‌های ویژه اقتصادی می‌‌کند و بدین ترتیب اتهامات بی‌سابقه‌ای را متوجه برادران لاریجانی می‌نماید.

این اقدام احمدی‌نژاد با واکنش شدید لاریجانی روبه‌رو می‌شود و رییس مجلس در سخنان تندی، احمدی نژاد را متهم به طرح ریزی یک اقدام مافیایی علیه رییس قوه مقننه می‌کند.

وی همچنین افشا می‌کند که احمدی‌نژاد صبح همان روز از طریق معاون پارلمانی خود، لاریجانی را تهدید کرده که چنانچه استیضاح در دستور کار قرار بگیرد، وی فیلم مهمی را در مجلس پخش می‌کند.

لاریجانی دفاع از خود را با حملات بی‌سابقه‌ای به احمدی‌نژاد این‌گونه به پایان می‌برد: "اگر من مثل شما، جلسه‌ای که اخوی شما آقای داود احمدی‌نژاد با من داشت و مطالب زیادی نسبت به اطرافیان شما و جریان انحرافی مطرح کرد، از ارتباط با منافقین، فساد مالی، ارتباط با خارج، من فیلم می‌گرفتم و امروز اینجا پخش می‌کردم برای‌تان خوب بود؟ اتفاقاً خوب شد شما که مرتب می‌گویید، بگم بگم در کشور راه انداختید، امروز این فیلم را پخش کردید که مردم شخصیت شما را بهتر بشناسند."

در پایان سخنان علی لاریجانی، محمود احمدی‌نژاد بار دیگر تقاضای زمان برای پاسخگویی می‌کند. اما علی لاریجانی به او اجازه نمی‌دهد و رئیس‌جمهور در اعتراض مجلس را ترک می‌کند.

فضای سیاسی کشور در روزهای بعد به شدت در شوک این اتفاق قرار می‌گیرد.

چند روز بعد رهبر معظم انقلاب در سخنانی، با انتقاد صریح از عملکرد احمدی‌نژاد، اقدام وی را خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف اخلاق می‌خوانند.

معظم له در ادامه، دفاع رییس مجلس از خود را نیز "قدری زیاده‌روی" توصیف می‌کنند.

در پی این هشدار رهبر معظم انقلاب، رییس مجلس در نامه‌ای صراحتا از مقام معظم رهبری و مردم "عذرخواهی" می‌کند.

احمدی‌نژاد نیز چند روز بعد در نامه‌ای خطاب به رهبری از "ارادتش به رهبری" سخن می‌گوید.

۵ . مشایی یعنی احمدی‌نژاد و احمدی‌نژاد یعنی مشایی

آخرین روز ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری است. از ماه‌ها قبل شایعه شده است که مشایی قرار است در انتخابات ثبت‌نام کند. اما عقربه‌های ساعت لحظه به لحظه به پایان زمان ثبت‌نام نزدیک می‌شود و هنوز خبری نیست.

۱۵ دقیقه بیش‌تر به ساعت ۱۸ نمانده است که دو چهره خبرساز انتخابات این دوره، با هم و از دو سوی مخالف وارد ستاد انتخابات کشور می‌شوند تا ثبت نام کنند. هاشمی رفسنجانی پا به ستاد انتخابات می‌گذارد و تنها چند ثانیه بعد مشایی هم در حالی که احمدی‌نژاد نیز وی را همراهی می‌کند، در میان بهت و حیرت خبرنگاران داخلی و خارجی به ساختمان وزارت کشور قدم می‌گذارد.

پشت تریبون مخصوص کاندیداهای ریاست جمهوری رفت، در کنار رحیم مشایی ایستاد و بعد در قامت یک حامی تمام عیار از کاندیدای مورد حمایتش. ابتدا همه فکر می‌کنند که احمدی‌نژاد برای بازدید از روند ثبت‌نام‌ها و بازدید از ستاد انتخابات کشور به میدان فاطمی آمده است، اما احمدی نژاد به این همراهی بسنده نمی‌کند و پس از بلندکردن دست رحیم مشایی در مقابل دوربین ها با حمایت صریح از کاندیداتوری مشایی، تاکید می‌کند که "احمدی‌نژاد یعنی مشایی و مشایی یعنی احمدی‌نژاد."

وی در واکنش به انتقاد حاضران که معتقدند رییس‌جمهور نباید له یا علیه کاندیدای خاص در انتخابات موضع‌گیری کند، پاسخی می‌دهد که بی‌شک تنها از خود احمدی‌نژاد بر‌می‌آید: "امروز بعد از ۸ سال مرخصی گرفته‌ام"

احمدی‌نژاد این را هم اضافه ‌می‌کند که ۱۴ هزار صلوات و ۳ روز روزه نذر کرده است تا بتواند امروز به وزارت کشور بیاید.

همراهی این چنینی یک رئیس‌جمهور با یک نامزدهای انتخاباتی در تاریخ جمهوری اسلامی بی‌سابقه است.

کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی با خبرگزاری تسنیم تاکید می‌کند که این کار احمدی‌نژاد "عنوان مجرمانه" دارد و شورای نگهبان موضوع را به قوه قضاییه ارجاع داده است. نمایندگان مجلس نیز اقدام احمدی‌نژاد را مجرمانه می‌دانند و حتی سخن از بررسی عدم کفایت رییس‌جمهور به میان می‌آید.

چند روز بعد، شورای نگهبان در اقدامی قابل پیش‌بینی صلاحیت مشایی را احراز نمی‌کند و بدین ترتیب، پرونده همه "زنده‌باد بهارها" و پرچم‌گردانی‌ها بسته می‌شود.

اما آیا قطار حاشیه‌سازی‌های این دولت به ایستگاه پایانی رسیده‌است؟ یک هفته بیشتر به پایان دوران احمدی‌نژاد نمانده است، ولی پاسخ این سوال را هیچ‌کس جز خود وی نمی‌داند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


اگر چه احمدی نژاد خدمات زیادی انجام داد اما حاشیه ها مانع این شد که خدمات بینظیرش به چشم بیاید. بهرحال دوره اش تمام شد و به تاریخ پیوست
فقیهی
با سلام
اینکه آقای احمدی نژاد با تکذیب هاله نور عمل زشتی را مرتکب شد حرف درستی است ولی سوال اینکه از یک محفل خصوصی چرا فیلمبرداری شده و چرا صحبت های یک جمع خصوصی باید در جامعه پخش بشود شاید اگر شما هم جای احمدی نژاد بودید می دید یک صحبتی را در یک جمع خصوص کردید و دارند علیه ات در جامعه استفاده می کنند از اساس می زدید زیر همه چیز، کاری که ایشان کرد و جواب گرفت از قدیم گفتند چیزی که عوض داره گله نداره.
چرا فرافکنی میکنید جمع خصوصی کجابوده همه جلسات و دیدارهای رئیس جمهور با مراجع ضبط میشه.
فاطمه
ببخشید این جمع خصوصی نبوده و مانند بسیاری از دیدارها و جمع هایی بوده که دکتر انجام داده و فیلمبرداری شده بیشتر تحقیق کنید
azad
جنجالی بالاتر از این که الان 5 مرداد است و هنوز از حقوق کارمندان خبری نیست؟.این یعنی ایجاد تنش . در طول 27 سال سابقه خدمتم فاصله پرداخت حقوق از 30 هرماه نگذشته بود. سئوال: آیا بانکها از سود دیرکرد وام خود برای همین چند روز خواهند گذشت؟ زنده باد احمد نژاد!!!!!!!!
برعکس گفتید داداش - زمان خاتمی فقط آرامش بود که مردم بیشتر و بیشتر میخواستند ولی الان مردم لقمه ای نان میخواهند - مشکل فرهنگی داریم که همیشه خواستنن داریم
Iran, Islamic Republic of
عالی بود. اما چرا در بخش حکم حکومتی رهبری ، اسم آقا را بدون عنوان مقام معظم رهبری در متن آورده اید؟
سیفی
اسطوره خدمت
قهرمان حاشیه
Iran, Islamic Republic of
احمدی تژاد تمام شد
خبر گزاری تسنیم برای ضد احمدی نژاد ساخته شده...
درود بر احمدي دلاور
Iran, Islamic Republic of
باید مینوشتید تراژدی احمدی نژاد
رجبي
Iran, Islamic Republic of
قدري دقت بد نيست
منتقد
سلام و خسته نباشیدو آرزوی قبولی طاعات.
ای کاش کمی و فقط کمی به صحبت های انسانی که حاضر است هنوز رییس جمهور است گوش میدادید.
من قصدم رد یا تایید یک شخص نیست.قصدم رد یک رویه و منش است.شما 5 محور را به عنوان حاشیه سازی های دولت احمدی نژاد بیان کردید.
اول:گفتید که هاله نور!من از شما سوالی دارم.چرا با وجود اینکه فیلم این صحبت به طور واضح در محضر آیت الله جوادی آملی در سایت های مختلف وجود دارد آقای احمدی نژاد مدام آن را تکذیب کرد؟ آیا به سخنان آیت الله جوادی آملی در آن دیدار گوش داده اید؟ایشان می فرمایند این صحبت را جایی دیگر نفرمایید.اینجا یک نکته به ذهن می آید و آن اینکه آقای احمدی نژاد اتفاقا این توصیه را گوش داده اند و به صورت قاطع حتی با وجود منتشر شدن فیلم آن باز هم بازگو نکردند.اما آیا فیلم بردار بیت آیت الله جوادی این کار را کردند؟آیا شما که همچنان به بیان و تحلیل این موضوع می پردازید گوش کردید؟
دوم:گفتید ماجرای معاون اولی مشایی قبول آقای احمدی نژاد نباید به هیچ دلیلی در اجرای حکم رهبری معظم انقلاب تعلل میکردند اما چه چیزی باعث شده که شما از این موضوع به عنوان حاشیه نام ببرید؟واضح است که پاسخ شما اقدامات قبلی آقای مشایی است.سوال بعد این است که اقدامات حاشه ای آقای مشایی چه بوده؟پاسخ این است که جریان دوستی با اسراییل،حضور در مراسم رقص و... . حال سوالی پیش می آید.خود حاشیه مهم است یا چگونگی انعکاس آن؟ مسلم است که چگونگی انعکاس یک خبر در رسانه های امروز بسیار بسیار بر اصل خبر تاثیر گذار است.سوال من این است که چرا رسانه های کشور بعد از قضیه دوستی با اسراییل که رهبری با قاطعیت آن را رد کردند و البته گفتند که مسئله را فیصله بدهید،به توهین ها و صحبت های خود ادامه دادند.آیا این خود ادامه دادن به حاشیه نبود؟ در مورد قضیه معاون اولی سوال اینجاست که چرا رهبری نامه را یک هفته بعد منتشر کردند؟اگر بنا بر انتشار بود چرا یک هفته تاخیر؟فرض را بر این میگیریم که بنا بر انتشار نبود خوب چرا منتشر شد؟ آیا بحث عدم تمکین بود؟آیا بحث عدم ولایت پذیری بود؟ من اعتقاد دارم با توجه به صحبت های متعدد آقای احمدی نژاد در آن روزها در حمایت و تبیین ولایت فقیه این فرضیه باطل است.پس چرا قضیه علنی شد؟پاسخ این سوال را باید یافت.
سوم:گفتید یازده روز خانه نشینی.
خوب باز از نظر کلی خانه نشینی امری اشتباه غیر عقلانی و غیر منطقی بود و نباید انجام میشد.اما سوالی که مطرح است این است که شما به عنوان یک خبرگزاری مطرح و تاثیرگذار نوشته اید که برخی شنیده ها حکایت از فلان داشت.آیا با شنیده ها میشود قضاوت کرد؟من باز میگو یم با نفس کار مخالف بوده و هستم اما آیا برخوردی که خبرگزاری شما و امثال شما در آن روزها با احمدی نژاد به عنوان یک شخصیت حقوقی کردید درست بود؟مگر رهبری در روز 3 اردیبهشت در سخنرانی بحث عدم تمکین را به صراحت رد نکردند؟اما برخورد شما چه بود؟آیا همین رویه را پی گرفتید؟
چهارم:در مورد چهارم حرفس برای گفتن نیست.واقعا شرم آور است که رییس جمهور یک مملکت با این شیوه در صحن علنی مجلس برای نظام هزینه درست کند.
پنجم:در مورد پنجم هم باز شما را به پاسخ سوال اول سوق میدهم و به شما گوشزد میکنم که بزرگترین اشتباه اصولگرایان در انتخابات 92 همین بود که فکر کردند با کوبیدن عده ای به عنوان جریان انحرافی میتوانند رای جمع کنند حال آنکه خود مطرح شدن این بحث بازی در پازل دیگران بود که بازیشان به سرانجام رسید.
از حوصله تان ممنونم
والسلام
این حرفم ربطی به مطلب نداره شما که افزایش حقوق فرهنگیان رو تو بوق و کرنا کرده بودید حالا بگید که افزایش پیدا نکرده
احسنت
حسينی
حاشیه ها ده برابر اینه که شما نوشتی
شربتیان
خادم یاغی
Latvia
همه دیدند و شنیدند که روحانی دست دیگری را در انتخابات دید ولی شما دارید از هاله نور می گویید اما از دست دیگر نمی گویید. راستی مگر همه شماها نمی گفتید احمدی نژاد از پاستور بیرون نمی رود مگر نمی گفتید اگر مشائی تائید نشود انتخابات را برگزار نمی کند و خیلی از سخنان دیگر را .....
احد
Iran, Islamic Republic of
احمدی‌نژاد هر چه هست، دستپخت سایت‌های اصولگرایی مثل جهان است. تا دیروز شما از همین (به قول خودتان حواشی) حمایت می‌کردید. الان که می‌بینید جا خالیه و بچه نیست شدید مخالف احمدی‌نژاد.. جوانمرد باشید.
Iran, Islamic Republic of
(حاشیه‌های دولت اصلاحات هنوز هم بعد از سال‌ها برای آن‌ها که دیده‌اند یادآور فضای رعب و وحشت و استرس است.) ولی بدانید این احساس شما ست نه ملت و این خود ملت پنداری هم بد دردی است که گریبان اصولگرایان را گرفته
سهام بی عدالت
یاد انتخابات 88 بخیر که سبزها رو آچمز کردیم
رضا
تا وقتی اصولگراها پشت احمدی نژاد بودند محبوب بود اما وقتی پشتش را خالی کردند به خاک سیاه...
مرتضوی
احمدی 4 سال دیگه میاد و رییس جمهوره. شک نکنید
روحانی قدر این 4 سال رو بدون که تمدید نمیشه یعنی مشایی نمیذاره که تمدید بشه
Iran, Islamic Republic of
اتفاقا برعکس مشایی از مهره های هاشمی است. مشایی نفوذی هاشمی بیخ گوش احمدی نژاد است.
من
....دست ازسراین خادم المله برنمیدارین
Iran, Islamic Republic of
ماهواره امید چی
انرژی هسته ای
سفر استانی
رسولی
منصفانه بود که از حاشیه های خوبش مثل اجلاس دوربان و سازمان ملل هم مینوشتید
باهمه سمپاشیها ولجن پراکنی ها من دوستش دارم !ناسپاسی از احمدی نژاد برای ملت گران تمام خواهد شد مطمئن باشید !چون تنها یار ویاورو پارتی ورانتش خداست
دوره احمدی نژاد خدمات زیادی انجام شد اما حاشیه ها هم زیاد بود
اغبان
باید بعد از دوران کاری احمدینژادبه خاطر بعضی کارهایش که عنوان مجرمانه هم دارد محاکمه شودتا دیگر هیچ رئس جمهوری از جایگاهش سواستفاده نکنه
از سکانس های دوران احمدی نژاد فقط سوژه داری !!
حاشیه ها بیشتر از اینهاست
مثل دستی که آقای روحانی دید؟
اگه میشه لینکی که آقای جوادی تایید کرده اند هاله نور رو ارائه کنید. تا جایی که یادم هست دفتر ایشون گفتن این جور امور رو از دولت رسیدگی کنید. لطفا خبر رو صحیح نقل کنید.
Turkey
بدرود محمود
سید رضا
Iran, Islamic Republic of
کفی بالله شهیدا که من اون روز های خانه نشینی احمدی نژاد چه خون دلی خوردم
خدا رو شکر که دوره اش تموم شد
sina
Iran, Islamic Republic of
درباره هاله نور یک مطلب بگم:
ایشون این مطلب رو به صورت خصوصی عنوان کردند، این اتفاق برای ایشان افتاده باشد یا نیافتاده باشد حق داشتند این موضوع رو برای یک کارشناس مذهبی مطرح کنند.
اما نکته دیگر نورانی تر از هاله نور احمدی نژاد،‌هاله نوری هست که این روزها برای خاتمی و امثال اون بوجود آوردند گویی این افراد علیه سلام هستند بحران‌ها و فتنه‌هایی که این افراد به وجود آوردند در این مملکت نظیر نداشته
احمدي نژاد را با وجود همه مسائل دوست داريم
Iran, Islamic Republic of
رهبر انقلاب: خدمات فراوان دولت را ببینید.


انصاف داشته باشید.

اهم و مهم کنید.


ای مدعیان ولایت مداری!
Iran, Islamic Republic of
هرچند روحانی اصولگرا نیست اما خیلی بهتر از احمدی نژاده حداقل اونجوری جلوی رهبری واینمیسه
Iran, Islamic Republic of
گم بگم مال مناظره است نه استيضاح !!!!
سينا
Iran, Islamic Republic of
بابا اصلاحزطلبا دست از سرش برداشتن شما مدعيان اصولگرا يي هنوز كينه ها و عقده هاتون تمام نشده
Iran, Islamic Republic of
بای بای
شاهین
Iran, Islamic Republic of
جهان نیوز عزیز
سلام و طاعات و عباداتتان قبول
چند موضوع مهم را فراموش کردید:
1- ماجرای کردان و کاغذ پاره خواندن مدارک دانشگاهی توسط ایشان
2- به مرز رای اعتماد مجدد رساندن دولت در هر دو ودره با عزلهای بی پایان وزرا
3- ماجرای عزل وزیر امور خارجه و حاشیه های بین المللی و داخلی آن
4- تغییر مرجع آمار در کشور و متلاطم شدن تحلیلهای آماری از دیدگاه عمده سیاسیون و اقتصاددانان
5- نامه صد اقتصاد دان و عدم توجه فراموش نشدنی ایشان
6- عزل تنها مرد کابینه
و ...
خوشم اومد که تمام تیرهای دشمنان احمدی نژاد به سنگ خورد و احمدی نژاد بیش از پیش موفق تر در تحویل دولت و محبوب تر نزد مردم شد.
صبح بخیر
United States
احمدی نژاد، رییس جمهور غیر منطقی
یادش بخیر
Iran, Islamic Republic of
اينها اصلا چيزهاي مهمي نيست و شما /انها را بزرگ مي كنيد درود بر احمدي نژاد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
با طرفداران احمدی نژاد نمیشود از راه منطق و دلیل و برهان وارد شد آنها شیفته یارانه , مسکن مهر و استخدام های بدون ضابطه و شایستگی در دوران احمدی نژاد هستند !!!!!.