سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۰
۶
شهاب مرادی در برنامه تلویزیونی "آیینه خانه":

نماد امام زمان پرچم جمهوری اسلامی است، نه جمکران

دوشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۵
کد مطلب: 296214
در بعضی منابر گفته می‎شود امیرالمومنین(ع) شیعه این چنینی نمی‎خواهد! یا می‎گویند خدا چنین بنده ای را نمی‎خواهد! مگر شما سخنگوی خدا یا امام هستید؟
به گزارش جهان به نقل از مهر، حجت الاسلام شهاب مرادی در دوازدهمین قسمت از برنامه تلویزیونی "آیینه خانه" با تبیین بررسی بعضی تعابیر از مفهوم "منتظِر" گفت: برخی از تعالیم عرفانی اگر به اشتباه توضیح داده شود، نتیجه‎اش ناامیدی است، در این صورت، ما راه را اشتباه رفته‎ایم. متأسفانه مردم از بعضی مطالبی که در رسانه‎ها، منابر و یا از سوی اهالی ذوق گفته می‎شود برداشت نادرستی می‎کنند و این طور نتیجه می‎گیرند که "ما شیعه بدی هستیم".

حجت الاسلام شهاب مرادی در تبیین این موضوع که گاهی در رسانه‎ها، منابر و یا از سوی بعضی افراد، این جمله عنوان می‎شود که "ما کاری انجام نمی‎دهیم که نشان دهد منتظر امام زمان(عج) هستیم"، گفت: طرح این گونه سخنان، دو آسیب جدی به برداشت توده مردم می‎رساند: آسیب اول، ایجاد "بحران هویت" است که من شیعه نیستم، مسلمان نیستم و منتظر نیستم، این احساس گناه به هویت ما آسیب می‎رساند. و آسیب دوم، ایجاد "ناامیدی" است، ناامیدی از کاستی عمل؛ اینکه کاری برای امام زمان(عج) انجام نداده‎ام.

«این دو آسیب یعنی "بحران هویت" و "ناامیدی" مانند یک زنجیره به هم تابیده می‎شوند و دیگر هیچ چیز باقی نمی‎گذارند.»

نفس اعتقاد صحیح به امام زمان(عج)، "ارزش" است

مرادی با ذکر مثال از فردی که در دهه اخیر متولد شده است اما می گوید من در غیبت امام زمان(عج) مقصرم(!)، افزود: «اگر بعضی از تعالیم عرفانی، اشتباه توضیح داده شود و نتیجه‎اش ناامیدی باشد، در این صورت، ما راه را اشتباه رفته‎ایم.» متأسفانه مردم از بعضی مطالبی که در رسانه‎ها، منابر و یا از سوی اهالی ذوق گفته می‎شود برداشت نادرستی می‎کنند و این طور نتیجه می‎گیرند که "ما شیعه بدی هستیم". مخاطب باید این سخنان را در ذهن خود تعدیل کند.

مرادی تأکید کرد: مردم دو دسته اند؛ دسته اول به وجود مبارک امام زمان(عج) اعتقاد دارند که او همنام رسول خدا(ص) و هم کنیه رسول خدا(ص) است، ما او را به نام مبارک "مهدی" می‎شناسیم، فرزند امام حسن عسگری(ع) است، او زنده است، از محل سکونت ایشان خبر نداریم، به امر و حکمت الهی در غیبت به سر می‎برد و یک روز حتماً قیام می‎کند و جهان را پر از عدل و داد می‎کند، حکومت ایشان پایان زندگی بشر نیست و ... . و دسته دوم کسانی هستند که اصلاً به موعود اعتقاد ندارند که این دسته شامل افراد منکر خدا و ادیان نیز می‎شوند.

حال سوال این است آیا این دو گروه مانند هم و برابر هستند که بگویند "ما هیچکدام منتظر نیستیم؟"

این کارشناس مذهبی افزود: لازم است این نکته را درک کنیم که نفس اعتقاد صحیح ما به امام زمان(عج)، "ارزش" است. این هویت که من شیعه‎ای هستم که به دوازده امام که آخرین آنها مهدی فاطمه، خاتم الاوصیا، حجة بن الحسن(عج) است اعتقاد دارم، یک "دارایی و سرمایه" است که اگر هیچ انکار قلبی، نگرانی و ترسی از آمدن ایشان نداشه باشیم، بلکه آمدنشان را حیات بشر و بهار زندگی بدانیم، ما یک انسان "منتظر" هستیم که باید قدر این شناختمان را بدانیم.

امام خمینی، الگوی شیعه منتظر

مرادی گفت: حال این فرد مجموعه تکالیفی هم دارد که باید انجام دهد. اعتقاد صفر و صدی منشأ اضطراب، وسواس و ناامیدی است. در بعضی منابر تازیانه سرزنش بر سر فرد می‎زنند در حالی که او نمی‎داند وظیفه‎اش چیست؟ شما اسبی را در نظر بگیرید که در میدان مسابقه است و تازیانه ای هم می‎خورد و اسبی را هم در نظر بگیرید که در اصطبل بسته شده و به او تازیانه می‎زنند! کجا برود؟ درست است که ما به تازیانه موعظه نیاز داریم اما ابتدا باید مسیر را نشان داد، نسخه را ارائه کرد، بعد تازیانه زد. نسخه خوب، امام خمینی(ره) است که فرمود انقلاب کنید، کار کنید و تلاش کنید زندگی‎تان را اصلاح کنید.

نماد امام زمان(عج) پرچم جمهوری اسلامی است نه جمکران

وی افزود: «بررسی کنیم در موضوع انتظار چقدر نیاز به دعا خواندن و جمکران رفتن داریم و چقدر نیاز به تغییر و تحول درونی داریم؟» چقدر باید به اصلاح خلقیات و شخصیت‎مان توجه کنیم؟ «نماد امام زمان(عج) جمکران نیست، پرچم جمهوری اسلامی است.» پرچم، شهید، امام، جوشش و خروش نماد مهدویت هستند.

به کسی که یک گوشه می‎نشیند و می‎گوید این یعنی "انتظار"، نگوییم تو "منتظر" نیستی، بلکه بگوییم این اعتقادت به امام زمان(عج)، حیات او، غیبت او و ظهور او درست است اما تکالیفی هم در مقابل او داری، این که دعا کنی، صدقه بدهی، محبت کنی، علاقه داشته باشی و «مهمترین وظیفه‎ در قبال انتظار این است که مراقب اعتقاداتمان باشیم، مراقب دینداری‎مان باشیم، به یکدیگر رسیدگی و محبت کنیم، تعاون و مهربانی داشته باشیم» حالا اگر در هر کدام از اینها کم گذاشتیم مانند کودکان کل آن را زیر سوال نبریم.

در پایان این بحث حجت الاسلام مرادی گفت: این که در بعضی منابر گفته می‎شود امیرالمومنین(ع) شیعه این چنینی نمی‎خواهد! یا می‎گویند خدا چنین بنده ای را نمی‎خواهد! مگر شما سخنگوی خدا یا امام هستید؟ اگر خدا این بنده‎های گناهکارش را نمی‎خواست موسی را نمی‎فرستاد که ناز فرعون را بکشد، تا امثال آنها هم توبه کنند و بازگردند، که البته آنها اگر لجبازی کنند و با این لجبازی از دنیا بروند گرفتار عذاب هستند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


سارا
امیدوار کردن مومنان خیلی مهمه و هم خدا خوشش میاد هم بنده خدا
اینکه همش بگیم شیعه خوبی واسه آقا نیستیم، امام زمان با دیدن پرونده اعمال ما گریه میکنه و... همه رو ناامید میکنیم
سرور
نماد امام زمان پرچم جمهوری اسلامی است اما این موضوع نفی کننده جمکران رفتن نمی باشد.
اگر دیگران سخنگوی خدا و امام نیستند ایشان نیز سخنگوی امام زمان(عج) نیست.
چرا باید بر سر لجبازی و یا خطای دیگران هر چیزی را تخطئه کنند.
مگر رهبری معظم و مراجع بزرگوار تقلید به جمکران نمی روند.مگر شهدا در زمان حیات دنیوی خود به جمکران نمی رفتند.
Iran, Islamic Republic of
ایشان نگفته جمکران رفتن بده گفتند نماد دوستی رو در جمکران رفتن و سایر امور ظاهری خلاصه نکنیم باید دل ها حرکت کند.
Iran, Islamic Republic of
مگر خداوند متعال در قرآن كريم نفرموده است كه من وضعيت هيچ مردمي را تغيير را نخواهم داد مگر اينكه خودشان تغيير كنند ؟ پس نقش منجي در اين ميان چيست ؟ ممكنه تصور شود كه زماني كه مومنين در اقليت محض قرار گيرند وجهان پراز ظالمين شود منجي براي نجات مومنين خواهد آمد اما با تاملي در منطق قرآن درمي يابيم كه در اين شرايط همواره راه حل قرآني هجرت بوده است كما اينكه آمده است كه هنگاميكه گروهي به جهنم وارد مي شوند خازنان جهنم ازآنان مي پرسند كه آيا راهنمايي براي شما نيامد جواب مي دهند چرا ولي ما در زمين از مستضعفان بوديم و كاري از ما ساخته نبود فرشتگان دوزخ مي گويند آيا زمين خدا آنقدر فراخ نبود كه هجرت كنيد؟ بنابراين سپردن تقدير بشر به خودش همانگونه كه در شان يك خليفه الله است مغاير با مفهوم منجي است حتي در آياتي كه به نزول فرشتگان در جنگها اشاره مي كند مي فرمايد ما نزول فرشتگان را صرفا براي آرامش دل مومنان و بشارتي از جانب خدا انجام داديم وگرنه پيروزي فقط و فقط از سوي خدواند شكست ناپذير است و همچنين در جاي جاي قرآن آمده است كه فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ و ان جندنا لهم الغالبون و وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ
و همچنين آمده است كه اگر مردم ايمان بياورند و اعمال سازنده انجام دهند درهاي بركات را از زمين و آسمان بر آنها خواهيم گشود.بنابراين در منطق قرآني مردم همه كاره اند و نياز به منجي ندارند و زماني كه براي خدا قيام نمايند خدا پيروزي را براي آنها رقم خواهد زد .
دوست عزیز در کل فرمایش شما این بود که مردم طبق قرآن کریم اگر اراده کنند سرنوشتشان را عوض کنند پس دیگر به منجی (رهبر الهی) نیاز ندارند.
این فرمایش شما یک بعدی است و اگر این منطق تفسیر قران قرار بگیره باید خیلی چیزارو منکر شد در حالیکه ایات قفران به مدد هم و با تشخیص محکمات و متشابهات تفسیر میشن نه من دراوردی.
اما مردم اگر تصمیم به تغییر سرنوشت بگیرن خدا درهای رحمت رو براشون باز میکنه و طبق همون قران با مدد اطعوالله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم راه حقرو درست میرن و الا منحرف میشن.
همون خدایی که ایه مربوط به سرنوشتو گفته ایه مربوط به اطاعت از پیامبران و امامن حق رو هم گفته و باید از خدمت شما سوال کنم که
1- اگر فقط اون ایه ملاکی باشه برای رد نیاز به منجی و رهبر الهی، بفرمایید خدا برای چی 124هزار پیامبر فرستاده؟
2- اگر هجرت راه حل از بین بردن ظلم باشه تکلیف ما که الان در همه جای عالم ظلم هست چیه؟ بریم به کرات دیگه؟! ایا نباید یک منجی بیاد و زمام امورو دست بگیره و حق رو حاکم و جاری کنه؟
و ... که فرصت کمه
Iran, Islamic Republic of
اگر مردم، راه حق را بخواهند، خدا، راه حق را نشان میدهد ومنجی را، برایشان میفرستد. کمک یعنی این. وگرنه انسان عادی، قابل به شناخت همه حقیقت دین نیست و باید امام معصوم، او را یاری کند.
پس تناقضی نیست. مردم راه درست را بخواهند، خدا، راه درست یعنی امام را برایشان میفرستد.
وانگهی، خودت فکر کن واقعا خدای متعال و حکیم، دینش را بدون رهبری معصوم، رها میکند و بندگانش را در حیرت، میگذارد؟!