پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰
نویسنده کتاب «انقلاب، فصل بیداری»:

صحیفه نور باید تلخیص و بازخوانی شود

سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۲
کد مطلب: 289366
حجت‌الاسلام محمدرضا زائری گفت: گاهی برخی افراد خواسته یا ناخواسته، یک بعد از حضرت امام(ره) را برجسته می‌کنند در صورتی که امام(ره) قاطعیت‌هایی در برخورد دارند که شاید کسی باور ندارد و گاهی هم لطافت‌هایی وجود دارد که شاید کسی آنها را نیز باور نکند.
صحیفه نور باید تلخیص و بازخوانی شود
به گزارش جهان به نقل از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا زائری نویسنده کتاب «انقلاب، فصل بیداری»، در مراسم رونمایی و نقد و بررسی کتاب خود، بیان داشت: صحیفه نور یا صحیفه امام (ره) بنیان فکری و اساس فکری انقلاب است و خوشحال هستم که آشنایی بنده با این کتاب در نوجوانی صورت گرفت.

وی اضافه کرد: در دوره نوجوانی خطبه نهج‌البلاغه را حفظ کردم و پدرم نیز به بنده صحیفه نور را هدیه داد. به همین منظور مجلدات قطعی این اثر را تکمیل کردم و احساسم این بود که اعلامیه‌ها و بیانیه‌ها بویژه در آغاز شکل‌گیری انقلاب بسیار ارزشمند است چرا که برخی‌ها بر اثر همین اعلامیه‌ها جانشان را از دست دادند.

این نویسنده گفت: هم‌اکنون با افزایش قیمت کتاب و گرفتاری‌ها و برخی مشکلات در نثر و زبان کتاب‌ها، خوانش آنها برای مخاطبان آسان نیست به همین منظور احساس کردم باید برخی از متون را بازخوانی کنم.

وی اضافه کرد: معتقد بودم که صحیفه نور باید تلخیص و بازخوانی شود به همین منظور حق این کار که مربوط به روزنامه ابرار است نوشتم و بخش عمده‌ای از این کتاب را در روزنامه ابرار منتشر کردم.


زائری: برخی افراد خواسته یا ناخواسته یک بعد امام(ره) را برجسته می‌کنند

حجت‌الاسلام زائری ادامه داد: اتفاقاتی در مسیر شکل‌گیری انقلاب افتاده است که امروز وقتی به ۵۰ سال قیام امام(ره) نگاه می‌کنیم و به مرور آن می‌پردازیم به وضوح مشاهده خواهیم کرد که سیر تاریخی چیزهایی را به ما می‌دهد که شاید امروز آن را نداشته باشیم.

وی افزود: نوجوانانی که از انقلاب فاصله داشتند و آن دوران را حس نکرده‌اند سوالات بسیاری در ذهنشان تداعی می‌شود که چرا در زمان شاه به طور مثال ارزانی بود اما وقتی که صحیفه نور را می‌خوانیم می‌بینید که امام(ره) با محمدرضا شاه گفت‌وگوی حضوری داشتند و اول او را اعلاء حضرت و سپس محمدرضا شاه و بعد از محمد‌رضا و سپس بعد از ۱۵ سال مردک خطاب می‌کنند که آن نشان از توجه امام به برخی از امور است.

حجت‌الاسلام زائری بیان کرد: امام(ره) شخصیت اصیلی است که قبل از اینکه چهره سیاسی باشد چهره الهی است، همچنین نکات ناب معرفتی در کتاب صحیفه نور مشاهده می‌شود که سرچشمه بسیاری از فریادها و معنویات است.

وی افزود: گاهی خواسته یا ناخواسته برخی از افراد، یک بعد از امام (ره) را برجسته می‌کنند در صورتی که خود امام(ره) قاطعیت‌هایی در برخورد دارند که شاید کسی باور ندارد و گاهی هم لطافت‌هایی وجود دارد که شاید کسی آنها را نیز باور نکند.

حجت‌الاسلام زائری معتقد است در کتاب سعی نکرده دلبستگی‌ها، خواسته‌ها و دغدغه‌های خود را به امام(ره) نسبت دهد.

این نویسنده گفت: معتقدم هرکسی باید به سهم خودش کمک کرده و به بازشناسی امام(ره) بپردازد، بنده شاید امام خمینی(ره) را یکبار دیده باشم و معتقدم بنده به عنوان امت شهید پرور به شمار می‌روم.

حجت‌الاسلام زائری عنوان کرد: در غرب شاید برای یک نویسنده ادبیات داستانی جلساتی را برگزار کنند که به طور مثال تاریخ خودکشی نویسنده چه زمانی بوده است حتی کتابهای فراوانی درباره فلان هنرمند که آثارش متعلق به چه سالی بوده و یا اصل است، برگزار می‌کنند اما ما نسبت به عظمتی همانند امام(ره) و به کلمات ایشان گاهی بی توجهی می‌کنیم.


این نویسنده معتقد است: اگر بخواهیم ترجمه اصول کافی را در بازار پیدا کنیم باید وقت بسیاری را صرف این موضوع کنیم که متأسفانه این بی اعتنایی و قدرنشناسی در کشور وجود دارد.

وی اضافه کرد: ابتدا و پایان کتاب صحیفه نور توسط مقام معظم رهبری بسته شده است یعنی مقدمه این کتاب توسط مقام معظم رهبری نوشته شده است که وصیت امام(ره) نیز توسط ایشان قرائت شد.


مختارپور: تاخیر ۱۰ساله در انتشار «کتاب انقلاب» قابل جبران نیست

علیرضا مختارپور گفت: شنیدم که انتشار این کتاب ۱۰ سال به طول انجامید یعنی ۱۰ سال در چاپ این اثر تأخیر صورت گرفت که این تأخیر غیرقابل جبران است و باید در مجلدات بعدی کتاب تصحیح شود تا چاپ آنها به ۱۰ سال بعد موکول نشود.


مختارپور: ۷۰ درصد کتاب بیانات رهبر انقلاب است

در ادامه این مراسم مختارپور یکی از منتقدان کتاب انقلاب بیان داشت: در حوزه کتاب طبیعت این است که اثر بعد از چاپ رونمایی، معرفی و در جلسات و نشریات بیان شده و سپس مورد تشویق و در آخر مورد نقد قرار می‌گیرد.

https://cdn.jahannews.com/images/docs/files/000289/nf00289366-1.jpg

وی اضافه کرد: در کشور ما که از عنصر طنز در همه امور بهره‌مند هستیم، کتاب، اول به فروش می‌رسد سپس رونمایی می‌شود و بعد مورد نقد قرار می‌گیرد و در مثالی که الان مطرح می‌کنم نقد کتاب ۳ ماه قبل از چاپ و انتشار کتاب منتشر می‌شود.

وی افزود: در سال ۹۰ کتابی به دستم رسید که ۳ ماه قبل از انتشار نقدی بر آن نوشته شده بود، متأسفانه برخی اوقات نقد کتابی که هنوز منتشر نشده است و نمی‌خواهد هم منحصر شود، نوشته می‌شود که امیدواریم وضع طبیعی به مملکت ما برگردد.

مختارپور بیان کرد: مقدمه مؤلف «کتاب انقلاب» ۴ صفحه است که ۲ صفحه از آن به بیانات حضرت امام(ره) مربوط می‌شود که این مهم مثبت است چراکه نویسنده از اطاله کلام پرهیز کرده و به حاشیه روی‌های زائد نپرداخته است.

این منتقد معتقد است در «کتاب انقلاب» ۷۰ درصد نوشته‌های کتاب به بیانات امام خمینی(ره) و ۳۰ درصد از مطالب به توضیحات مؤلف اختصاص دارد.

وی ادامه داد: نویسنده در این کتاب به وزن توجه داشته که آن نیز آگاهی به داشته‌های مؤلف است، همچنین کتاب‌های زیادی هم‌اکنون در کشور ما نوشته می‌شود که برخی از رهبران و شخصیت‌هایی که در انقلاب صحبت می‌کنند، طوری می‌نویسند و به گونه‌ای اشاراتی دارند که انگار با دوستان گرمابه خود صحبت می‌کنند و جوانان آن را نمی‌فهمند چراکه برخی از جملات مزمل است پس چه نیازی است که آنها را بیان کرده و خاطره‌گویی کنیم.

مختارپور بیان کرد: معتقدم محمدرضا زائری به بهترین نکته پرداخته و به توضیح مطالبی پرداخته است که برخی‌ها آن را مزمل می‌گذارند یعنی ما براساس نظر و داشته‌های خودمان نباید اثراتی بنویسیم که دیگران آنها را نفهمند.

وی‌افزود: نویسنده در «کتاب انقلاب» با آگاهی و گام به گام دست مخاطب را گرفته و پیش‌برده است که متأسفانه در برخی از کتب نویسندگان به این مهم توجه نمی‌کنند.

به گفته این منتقد، محمدرضا زائری در این اثر به برجسته سازی نکات کلیدی و اصلی پرداخته است حتی فضائل اخلاقی در ویژگی‌های مطالعه امام(ره) مردم را مورد اهتمام بسیار قرار داده است که متأسفانه برخی از نویسندگان در برخی موارد درباره بزرگان طوری می‌نویسند که انگار مخاطب با افراد عجیب برخورد می‌کنند و نمی‌توانند با آنها ارتباط برقرار کنند.

وی اضافه کرد: یکی از ویژگی‌های بارز امام‌خمینی(ره) این است که با دشمن به صورت تخریب و خراب شدن او صحبت نمی‌کند بلکه به نصیحت و خیرخواهی شما می‌پردازد.

مختارپور در پایان گفت: نویسنده قبل از آنکه این کتاب را منتشر کند نوشته‌ای را به بنده داده بود که انتشار این کتاب ۱۰ سال به طول انجامید یعنی ۱۰ سال در چاپ این اثر تأخیر صورت گرفت که باید دلایل آن روشن شود چراکه این تأخیر غیرقابل جبران است و باید در مجلدات بعدی کتاب تصحیح شود تا چاپ آنها به ۱۰ سال بعد موکول نشود.


دعائی: پدر محمدرضا زائری به نان حلال توجه بسیار داشت

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام دعائی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات درباره دوران رژیم پهلوی، بیان داشت: در حوزه نشر کسانی پایه‌گذار بودند که با هوشیاری و زرنگی ابتکار کتاب درسی را از حلقوم رژیم شاه بیرون کشیدند.

وی اضافه کرد: در آن دوران با هوشیاری و ذکاوت و به نوعی درایت، رژیم شاه را فریب دادند و امتیاز تاسیس کتاب دینی را در همه مقاطع تحصیلی اعم از ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را برعهده گرفتند.

حجت‌الاسلام دعائی ادامه داد: اگر در موسسه اطلاعات بخواهند ۲ اثر ارزشمند را معرفی کنند، کتاب «فضیلتهای فراموش شده» مرحوم راشد و «ظهور و سقوط» رژیم ‌پهلوی را معرفی خواهم کرد که بر توفیق انتشار آن می‌بالم چرا که کتاب «ظهور و سقوط» رژیم پهلوی تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار نسخه منتشر و عرضه شده و کتاب فضیلت‌های فراموش شده نیز در آستانه چاپ چهلم قرار دارد.

وی با اشاره به محمدرضا زائری گفت: بنده خاندان آقای زائری را به زیبایی می‌شناسم، با پدر وی در دوران نوجوانی در یک محله با یکدیگر زندگی می‌کردیم، همسر آقای زائری نیز از خانواده پاک و وارسته و متعهد به مسائل دینی در حد اعلاء است.

حجت‌الاسلام دعائی بیان کرد: پدر محمدرضا زائری به آوردن نان حلال توجه بسیار داشت و با توجه به اینکه در سال ۱۳۲۰ به دلیل جنگ جهانی همه مردم در رنج و قحطی بسیار بسر می‌بردند، افرادی که در آن دوران توانستند پاک بمانند بسیار اندک هستند، پدر زائری پیشگام انقلاب بود و فرزندانش را با شایستگی تربیت کرد.

وی افزود: پدر محمدرضا زائری هر اندوخته‌ای که داشته باشند صرف خرید کتاب کرده و آن را با جدیت مورد مطالعه قرار می‌دهند، همچنین محمدرضا زائری عنصر اندیشمندی است که مراحل مختلفی را در طول زندگی طی کرده و تجربه تحصیلی در خارج و داخل کشور را دارد.

مدیرمسئول روزنامه اطلاعات کتاب انقلاب را ابتکار و تلاش محمدرضا زائری دانست و بیان کرد: این کتاب خیلی در اندیشه انسانی است که آن انسان برای رضای خدا حرکت نکرده و حرف نزده است بلکه در جهت ادای تکلیف آن را بیان کرده است حتی در تمام مطالب نیز یک کلمه دروغ و ناسزا وجود ندارد.

وی اضافه کرد: امام خمینی(ره) در زمانی که بنده مدیریت موج رادیویی را برعهده داشتم معتقد بودند که دروغ نگویم و خلاف واقع چیزی نگویم و فحاشی هم نکنم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *