سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۰
۱۲

جزئیات کامل مشوق‌هاي فرزندآوري

پنجشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۴۵
کد مطلب: 250285
همزمان با ابلاغ رسمی سیاست‌های تشویق فرزندآوری از سوی رییس‌جمهور، وزیر بهداشت تاکید کرد: «همان‌طور که سیاست تنظیم خانواده اجباری نبود، سیاست افزایش جمعیت نیز تحمیلی نیست.»
به گزارش جهان، روز گذشته، محمود احمدی‌نژاد، مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برای جلوگیری از کاهش نرخ باروری را ابلاغ کرد که بر اساس آن، مشوق‌هایی همچون افزایش حق عائله‌مندی، پرداخت سکه طلا به عنوان هدیه تولد به مادران، افزایش مرخصی زایمان و حتی تخصیص خارج از نوبت وام مسکن و زمین برای افزایش نرخ رشد جمعیت در نظر گرفته شده است.
 
جزئیات کامل مشوق‌هاي فرزندآوری

ريیس‌جمهور و ريیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی راهبردها و اقدامات ملی برای جلوگیری از کاهش نرخ باروری کل و ارتقای آن متناسب با آموزه‌های اسلامی، اقتضائات راهبردی کشور را ابلاغ کرد.

این مصوبه در جلسه دوم خردادماه امسال شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب نهایی رسیده است و امکاناتی از اعطای سکه تا واگذاری زمین و وام مسکن را به عنوان مشوق‌هاي فرزندآوری تعیین مي‌کند. متن کامل مصوبه یادشده به شرح زیر است:

ماده۱ـ راهبرد کلان
جلوگیری از کاهش نرخ باروری کل و ارتقای آن متناسب با آموزه‌های اسلامی، اقتضائات راهبردی کشور، مطالعات جمعیت‌شناختی، آمایش و پایش مستمر جمعیتی.

ماده۲ـ راهبردهای ملی
۱ـ فرهنگ‌سازی برای دستیابی به جمعیت مطلوب و اصلاح بینش و نگرش مسوولان و مردم نسبت به پیامدهای منفی کاهش باروری به ویژه زیرحد جانشینی.
۲ـ تدوین سیاست‌ها، برنامه‌ها و قوانین و مقررات حمایتی و تشویقی برای دستیابی به نرخ باروری مناسب، جمعیت مطلوب و لغو سیاست‌ها، برنامه‌ها و قوانین و مقررات مشوق کاهش باروری.
۳ـ تدوین الگوی سبک زندگی و ترویج آن به ویژه فعالیت‌های اجتماعی، آموزشی و اشتغال زنان متناسب با معیارهای اسلامی و هماهنگ با مصالح خانواده به منظور ایفای هر چه کامل‌تر نقش مادری و همسری.
۴ـ ایجاد و استقرار نظام مدیریت فرابخشی و جامع جمعیت کشور؛
۵ـ آمایش مستمر جمعیتی کشور و تدوین سیاست‌های مهاجرتی به منظور جهت‌دهی به جابه‌جایی‌های جمعیتی در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی.
۶ـ اهتمام به ارتقاي کیفی جمعیت کشور از طریق متناسب ساختن نرخ باروری خانواده‌ها با شرایط و اقتضائات سلامت، معیشت و فرهنگ آنها.

ماده۳ـ اقدامات ملی متناسب با هر یک از راهبردهای ملی موضوع ماده (۲) به شرح ذیل است:
۱ـ تهیه طرح جامع تولید و اجرای انواع برنامه‌های آموزشی، پژوهشی، اطلاع‌رسانی، نمایشی، تبلیغی و غیره در رسانه‌های جمعی به ویژه صدا و سیما و شبکه‌های استانی آن با هدف گفتمان‌سازی و ترویج فواید فرزندآوری و تبیین آثار منفی کاهش نرخ باروری با رعایت شرایط و مقتضیات راهبردی.
۲ـ تبیین نظریه جمعیتی اسلام و ترویج آن توسط روحانیت برای اصلاح نگرش مسوولان و مردم نسبت به فواید باروری و افزایش نرخ آن.
۳ـ تدوین و اجرای برنامه‌های ترویجی، آموزشی، پژوهشی و خدمات پزشکی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جهت اصلاح نگرش عمومی.
۴ـ برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی در تسهیل ازدواج، کاهش سن ازدواج و استحکام خانواده.
۵ـ حمایت از گسترش شبکه‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد حامی کاهش سن ازدواج جوانان و استحکام خانواده.
۶ـ آمایش و برنامه‌ریزی استانی و منطقه‌ای جمعیت با در نظر گرفتن مقتضیات اساسی و راهبردی مربوط.
۷ـ اصلاح نگرش‌ها و برنامه‌های درسی در سطوح آموزش و پرورش و آموزش عالی نسبت به جمعیت مطلوب و فرزندآوری و استفاده از ظرفیت‌های آنها در این زمینه.
۸ ـ بازنگری سیاست‌ها، برنامه‌های توسعه و قوانین و مقررات کشور با تاکید بر اصلاح قوانین و مقررات تنظیم خانواده.
۹ـ تدوین و تصویب برنامه‌های هوشمند برای ارتقاي باروری.
۱۰ـ تدوین و اجرای الگوها و برنامه‌های حضور اجتماعی مطلوب و تنوع‌بخشی به مشاغل زنان متناسب با مسوولیت‌های خانوادگی (همسری و مادری).
۱۱ـ ایجاد بانک‌های اطلاعاتی جامع جمعیتی ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی و رصد مستمر تحولات جمعیتی در جهت اهداف و سیاست‌های جمعیتی کشور.
۱۲ـ سیاست‌گذاری توزیع و بازتوزیع جمعیت و اعمال آن در طرح‌ها و برنامه‌های توسعه ملی و منطقه‌ای.
۱۳ـ بازنگری و وضع قوانین و مقررات حمایتی و تشویقی فرزندآوری به صورت پلکانی با رعایت سه معیار سن ازدواج، فاصله موالید و تعداد فرزندان از طریق پیش‌بینی الزاماتی همچون:
۱۳ـ۱ـ پوشش بیمه اجباری درمان رایگان مادر و کودک از ابتدای بارداری تا پایان دو سالگی کودک برای کسانی که فاقد پوشش بیمه درمانی هستند.
۱۳ـ۲ـ اختصاص سبد تغذیه رایگان ماهانه به صورت بن کالا شامل؛ پروتئین، لبنیات، برنج و حبوبات به میزان یک تا دو میلیون ریال به مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال حداقل برای ۳ دهک درآمدی پایین و نیازمندان براساس ارزش ریالی سال ۱۳۹۰ به عنوان سال پایه.
تبصره ـ اقلام سبد تغذیه رایگان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود.
۱۳ـ۳ـ اختصاص بسته بهداشتی ـ درمانی رایگان شامل؛ مکمل‌های غذایی، دارو، آزمایش‌های دوره‌ای و موردی و معاینه‌های ماهانه مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال برای حداقل ۳ دهک درآمدی پایین و نیازمندان.
تبصره ـ اقلام بسته بهداشتی درمانی رایگان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود.
۱۳ـ۴ـ پوشش کامل بیمه‌ای برای درمان ناباروری‌های اولیه و ثانویه.
۱۳ـ ۵ ـ افزایش مدت مرخصی استعلاجی زایمان به ۹ ماه و مرخصی بدون حقوق به ۲۱ ماه و جمعا به مدت ۳۰ ماه به ازای هر فرزند و در مجموع ۱۰ سال به صورت شناور با حفظ شغل برای همه شاغلان بخش دولتی و غیردولتی.
تبصره ـ مرخصی استعلاجی و بدون حقوق قابل بازخرید نمی‌باشد و حداکثر تا ۶ سالگی کودک قابل استفاده است.
۱۳ـ۶ ـ اختصاص مرخصی استحقاقی ۲ هفته‌ای تولد فرزند به پدر.
تبصره ـ این مرخصی قابل بازخرید نیست.
۱۳ـ۷ـ اجرای کامل طرح آتیه فرزندان با مبنا قرارگرفتن ارزش ریالی سال ۱۳۸۹ به‌عنوان سال پایه.
۱۳ـ ۸ ـ پرداخت هدیه تولد فرزند به مادر به صورت سکه بهار آزادی به این شرح است: برای فرزند اول والدین زیر ۲۵ سال نیم سکه، برای فرزند دوم یک سکه، فرزند سوم یک و نیم سکه، برای فرزند دوم والدین ۲۵ تا ۲۹ سال نیم سکه، فرزند سوم یک سکه و فرزند چهارم یک و نیم سکه، برای فرزند سوم والدین ۳۰ تا ۳۹ سال نیم سکه، فرزند چهام یک سکه.
۱۳ـ ۹ـ افزایش سنوات تحصیلی دانشجویان مادر به ازای هر فرزند تا ۴ نیم‌سال و کاهش سقف واحدهای درسی در هر نیم‌سال تا سقف ۸ واحد.
۱۳ـ۱۰ـ متناسب‌سازی نظام آموزشی کشور با ملاحظات جنسیتی و سیاست‌های جمعیتی در ساختار، محتوا و طول مدت 
تحصیل.
۱۳ـ۱۱ـ مراکز آموزش عالی موظفند در توزیع و تخصیص وام دانشجویی، وام ودیعه مسکن و همچنین تخصیص خوابگاه‌های دانشجویی، دانشجویان متاهل دارای فرزند را در اولویت قرار دهند.
۱۳ـ۱۲ـ دانشجویان مادر دارای فرزند زیر ۳ سال می‌توانند تا ۵۰ درصد واحدهای درسی نظری دوره تحصیلی خود را به صورت نیمه حضوری یا مجازی بگذرانند.
تبصره ـ دستورالعمل اجرایی مربوط توسط وزارت‌هاي علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و ابلاغ خواهد شد.
۱۳ـ۱۳ـ فراهم آوردن امکان حضور منعطف و کاهش ساعات کار موظف، ایجاد امتیازات خاص و تسهیلات لازم در طرح دورکاری و نیمه حضوری و سایر شیوه‌های مناسب اشتغال برای زنان باردار و مادران دارای فرزند زیر ۵ سال.
۱۳ـ۱۴ـ حق عائله‌مندی در کلیه قوانین‌و مقررات استخدامی به دو برابر افزایش می‌یابد.
۱۳ـ ۱۵ـ پرداخت پاداش اولاد به صورت ماهانه و به صورت پلکانی در کلیه قوانین و مقررات استخدامی کشور
۱۳ـ ۱۶ـ اعطای مشوق‌های مالیاتی به خانواده متناسب با تغییرات در بُعد خانوار از طریق تغییر در واحد مالیاتی از فرد به خانواده.
۱۳ـ۱۷ـ حمایت از طراحی، ساخت و واگذاری مسکن‌های چند نسلی به خانواده‌های گسترده.
۱۳ـ ۱۸ـ احتساب خانه‌داری به عنوان شغل و کمک به بیمه بازنشستگی زنان متاهل خانه‌دار با پرداخت بخشی از حق بیمه توسط دولت متناسب با درآمد خانواده.
۱۳ـ ۱۹ـ مادران شاغل دارای ۳ فرزند و بیشتر می‌توانند با داشتن هر میزان سابقه کار، علاوه بر میزان سنوات خود به ازای هر فرزند با یک سال افزایش سنوات بازنشسته شوند.
۱۳ـ۲۰ـ مادران شاغل می‌توانند با هر میزان سابقه کار با همان میزان سنوات بازنشسته شوند.
۱۳ـ۲۱ـ پرداخت وام قرض‌الحسنه «فرزند» به مبلغ یکصد میلیون ریال به خانواده‌ها برای فرزندان سوم تا پنجم با بازپرداخت ۱۰ ساله و بدون الزام به سپرده‌گذاری توسط بانک‌های عامل بر مبنای نرخ پایه سال ۱۳۹۱.
تبصره ـ این تسهیلات به خانواده‌هایی که سن مادر حداکثر ۳۹ سال باشد، اختصاص می‌یابد.
۱ـ۲۲ـ کاهش مدت خدمت سربازی متناسب با سن ازدواج و تعداد فرزندان و افزایش حقوق و تسهیلات آنها با رعایت ضوابط و مقررات مورد عمل ستاد کل نیروهای مسلح.
۱۴ـ ارتقاي آمادگی‌های جسمی و روحی جوانان برای تربیت نسل و بارداری از طریق: 
۱۴ـ۱ـ درج عناوین و سرفصل‌های مربوط به آماده‌سازی دختران و پسران از نظر سلامت جسمی و روحی و روانی برای عهده‌داری مسوولیت اداره خانواده و پرورش فرزندان در متون آموزشی مقاطع مختلف تحصیلی توسط وزارت آموزش و پرورش.
۱۴ـ۲ـ افزایش اعتبارات، امکانات، ساعات درسی و فعالیت‌های ورزشی دختران و پسران در مدارس و دانشگاه‌ها.
۱۴ـ۳ـ ایجاد رشته‌های تحصیلی متناسب با جایگاه و نقش خانواده و زن براساس فرهنگ اسلامی، همچون مدیریت خانه و خانواده در مقاطع مختلف توسط وزارت‌هاي آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری.
۱۴ـ۴ـ اجرای مستمر طرح غربالگری سلامت دختران و پسران در مدارس و دانشگاه‌ها.
۱۵ـ ترویج زایمان طبیعی و بدون درد و مقابله هدفمند با سزارین‌های غیرضروری و سودجویانه.
۱۶ـ خانواده‌های دارای ۴ فرزند و بیشتر براساس نتایج آمایش جمعیتی و در دهک‌های پایین درآمدی جامعه می‌توانند حسب مورد از یکی از دو امتیاز زیر بهره‌مند شوند:
۱۶ـ۱ـ دریافت وام خرید مسکن به میزان دو برابر سقف وام‌های اعطایی بانک مسکن، با باز پرداخت ۳۰ ساله و حداقل سود بانکی بخش مسکن.
۱۶ـ۲ـ دریافت یک قطعه زمین مسکونی به مساحت ۲۰۰ـ ۱۵۰ مترمربع در شهرستان محل سکونت به شرط ساخت و حداقل ۱۵ سال سکونت در آن به استثناي کلان‌شهرهای کشور.

ماده۳ـ به منظور راهبری، برنامه‌ریزی و نظارت و ارزیابی کلان جمعیتی، نهاد تخصصی مدیریت جامع جمعیت کشور ظرف مدت سه ماه توسط دولت تشکیل و با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، نسبت به تهیه برنامه عمل با تقسیم کار ملی و دستورالعمل‌های لازم اقدام و گزارش عملکرد را هر شش ماه به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌نماید.

ماده۴ـ در صورت لزوم، قوانین و مقررات متناظر با هر یک از اقدامات ملی، حسب مورد از سوی مجلس شورای اسلامی و هیات وزیران به تصویب می‌رسد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
با سلام و احترام
بنده بعنوان یک شهروند که در این جامعه زندگی میکنم حاضرم چند توصیه در باره افزایش نرخ جمعیت داشته باشم که اهتمام بدانها خالی از لطف نیست
اول انکه خلف وعده مسولین بسیاری را بدبین کرده به این مشوق ها و احتیاج به اعماد سازی است نظیر سپرده یک میلیونی که بنده پسرم شهریور 89 به دنیا امد اما ندادند.
2 تسهیل در دریافت اقلام مرتبط با نگهداری فرزندان همانگونه که در سند به طور کلی امده . نظیر یارانه در شیر خشک پوشک و ... که بطور مثال مصرف پوشک روزانه فرزند من 2500 تومان در روز و حدود 80هزار تومان در ماه است. با مدیریت این اقلام می توان بخش قابل توجهی از این هزینه ها را کاست
3اقلامی که قطعا مضر بودن ان برای باروری زوجین خطر مهلک است اطلاع رسانی شود نظیر اقلام خوراکی دارای رنگ مصنوعی و مواد نگدارنده و بخصوص پفک ها و چیپس ها که جوانان از مضرات مهلک انان بر باروری بشدت بی اطلاع هستند و همه روزه صدا و سیمای ما به بهای سود اندک این غفلت و یا خیانت بزرگ را در حق نسل اتی مرتکب میشود...
.
چراخانمهاي بالاي 39 سال ديگه قابل تشويق نيستن؟! كساني كه 10-20 سال بچه دارنشده اونهارو دريابيد لازم نيست واسه 25 ساله ها تشويقي بگذاريد ! اونهايي كه مشكل نازايي دارند رو دريابيد مشكل بچه دارشدن حل ميشه بچه دوم سوم فقط مشكل جمعيت رو حل ميكنه؟ واقعا كه...
درحال حاضربایک فرزندهم مامشکل مدرسه داریم وای به ان روز هماکنون دریافت ابادمدرسه ازادگان پایه اول سه کلاسه وهرکلاس 38نفره میباشدبافضای کلاس 30متری درهرمیز3نفرکه جای نشستن درست هم ندارند پس چطورکاهشی است که محسوس نیست
Iran, Islamic Republic of
اول در مجلس تصویب کنید بعد به مرد م اعلام کنید زمانیکه قرار بود برای هربچه یک میلیون تومان تعلق بگیرد مجلسیها چکار کردند سعی کنید مرم را با نوشته ها خام نکنید...
Iran, Islamic Republic of
هی دو سال قبل محمود یک طرحی داد همه بهش توهین کردن و... ولی به نظر من بعضی از این طرحها قابل اجرا نیست و فقط حرف هست و فردا به دولتها گیر دادن چرا انجام ندادی
همه این مشوق ها رو روی هم بزاری یک انگشت بچه هم نمی شود
Iran, Islamic Republic of
یادش بخیر
من 36 سالمه
هنوز تابلوهایی که بچگی هامون دم در خانه های بهداشت روش نوشته شده بود "فقط دو فرزند کاقیست" و "فرزند کمتر زندگی بهتر" را یادمه.
اون موقع کسی به این حرفت گوش نمیداد . همه تو شهرستان ما 5 یا 6 تا بچه داشتند.
حالا هم به نظرم کسی به این حرفا گوش نمیکنه و همه همون یک بچه را به زور میارند. شایدم اصلا بچه نیارند.
Iran, Islamic Republic of
مشکلات اقتصادی کمرشکن تر از اینهاست که مردم با این مشوقها تشویق به فرزند آوری شوند
Iran, Islamic Republic of
عزیز جان...شما سبد کالای ماه رمضان رو گرفتی خیالت راحته؟
من خانمی هستم شاغل و باردار اتفاقا دوقلو هم دارم ولی چرا نمیتونم این خبر را با خوشحالی بپذیرم ؟ کاش سوابق دولتی طوری بود تا سخن کم ولی صحیح گفته شود.
Iran, Islamic Republic of
اگر دولت10 برابر این تشویقی ها را هم برای فرزندآوری اعلام کند آنقدر مشکلات داشتن فرزند بیش از 2تا فراوان است که نتیجه قابل توجه ای عایدش نخواهد شد.....
این هم اضافه شد به حساب آتیه فرزندان و سهام عدالت و تشویق کارمندان به خروج از کلانشهرها و آبرسانی به کویر از دریای خزر و دادن 1000 متر ویلا به هر خانواده و ...